Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /mnt/web-data1/streetdance_cz/public_html/www/moduls/news/show_one.php on line 8

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /mnt/web-data1/streetdance_cz/public_html/www/moduls/news/show_one.php on line 9

SDK LECTORS: Tight Eyez

street dance life - SDK LECTORS: Tight Eyez

NOVINKA

Autor: katka.dance
28.04.2011, Počet příspěvků: 0, Přečteno: 5566x

Krumpová legenda Tight Eyez se jmenuje svým pravým jménem Ceasare la ron Willis a narodil se 1.března 1985. V tanečním světě byl dříve známý také pod jmény Style Ripper, Rude boy nebo Young Truth. Společně se svým parťákem jménem Mijo (Jo'Artis Rati) jsou pokládáni za zakladetele tanečního stylu KRUMP, který se oddělil od clowningu reprezetovaného Tommy the Clownem. Tight Eyez s krumpem začal podle jeho slov proto, že to v něm bylo od narození a volalo ho to.

KRUMP jako taneční styl nejlépe vystihuje sám jeho název, který je skratkou těchto slov: Kingdom, Radically, Uplifted, Mighty, Praise. Krump také úzce souvisí s vírou v Boha a s křesťanstvím. Většina krumpových tanečníků považuje tento tanec za dar a způsob kterým mohou komunikovat s bohem. Krump se proslavil na širší veřejnosti především prostřednictvím dokumentárního filmu RIZE z roku 2005, ve kterém se mimo jiné objevuje i Tight Eyez. Ve stejném roce jako proběhla premiéra tohoto filmu,  Tight Eyez společně s Mijem založil taneční uskupení Krump Kings. Tato skupina sdružovala nejlepší krumpové tanečníky na západním pobřeží USA.

Dnes už Krump Kings neexistuje. Po změně manažera se jeho členové rozhodli založit nové skupiny, které se distancují od komerčního dění a vrací se naplno k undergroundu a pouličnímu tancování. Tigt Eyez založil další krumpovou skupinu s názvem Street Kingdom, která propaguje křesťanské poselství prostřednitcvím krumpového tance.  Mezi krumpery, kterých si Tight Eyez nejvíce váží  patří Mijo, Rapture, Boy, Bad, B-Dash a Enforcer - všichni přinesli do krumpu něco nového a zůstali mu stále oddaní.

Tight Eyez se letos do České republiky podívá už podruhé. Poprvé tu byl v květnu loňského roku, kdy přijal pozvání brněnského Beat Upu. V současné době  ho můžete sledovat ve známé americké taneční talentové show - "America's Best Dance Crew", kde soutěží se svou krumpovou crew Street Kingdom. Je to poprvé co se čistě krumpová skupina dostala v talentové soutěži takhle daleko.

 

Zdroje: krumpkings.com, unnion-runners.com

 

http://www.youtube.com/watch?v=7CgDDDybKfo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=xErN-v5It1w&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=0efEID-uCtE

http://www.youtube.com/watch?v=thKx2_chrAM

DISKUZE - SDK LECTORS: Tight Eyez

Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit! Děkujem.

STREET DANCE LIFE - AKCE & PODPORA

Hip Hop Kemp SDK Europe
DANCE LIFE EXPO 2013

BEAT STREET

STREET DANCE LIFE - NEJBLIŽŠÍ AKCE

Nejsou žádné další akce
Nejsou žádné další akce
Nejsou žádné další akce
Nejsou žádné další akce
Nejsou žádné další akce

STREET DANCE LIFE - VIDEO


STREET DANCE LIFE - PROFILY

STREET DANCE LIFE - REKLAMA

Street Dance Life Reklama

STREET DANCE LIFE - POSLEDNÍ AKTIVITY

» Eldzej přidal video
» F23 přidal event
» F23 přidal news
»  F dance Center a The Notorious IBE
» Ceczko se zaregistroval
» stitch přidal komentář Anittka