Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /mnt/web-data1/streetdance_cz/public_html/www/moduls/news/show_one.php on line 8

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /mnt/web-data1/streetdance_cz/public_html/www/moduls/news/show_one.php on line 9

SDK LECTORS: Lilou

street dance life - SDK LECTORS: Lilou

NEWS

Author: katka.dance
09.05.2011, Nr. of subscription: 0, Viewed: 5015x

 Ali Ramdani aka B-Boy LILOU je asi nejpopulárnějším breakařem na světě. Narodil se v roce 1984 ve Francii, v Lyonu, má ale alžírské předky. Pohybuje se mezi těmito dvěma světy a je vnímán jako imigrant v obou z nich – není ani úplný francouz ani alžíran. Tancovat začal ve 12 letech., kdy poprvé v televizi uviděl breakaře, jak dělají power moves a točí se na hlavě. Byl tím naprosto uchvácen. Zdálo se mu to naprosto šílené a chtěl se to taky naučit. Jeho starší bratr ho nejprve naučil moonwalk a později Lilou začal tancovat s old schodovým breakařem od nich ze sousedství. Svou přezdívku získal ještě v dětství, v jeho rodině mu často říkala místo jeho jména Ali, upraveným Alilou, což se brzy zkrátilo na Lilou.

Lilou má jedinečný taneční styl a poutavou prezentaci na parketě. Umí tancovat drsným způsobem, ale zároveň dokáže diváky pobavit svým tanečním humorem. Publikum jej miluje! Umí perfektně kombinovat nový styl flexible moves s klasickými footworky a power moves. Jeho typickým pohybem je variace air chair. Za umělce, kteří ho nejvíce ovlivnili, Lilou řadí Michala Jacksona, Zinédine Zidane, Mohammeda Ali a Jamiroquai. Lilou obdivuje jejich kariéru, jejich charisma a uznává je jako legendy v jejich „oboru“. V roce 1990 Lilou společně s dalšími kluky pracoval na formování Pockémon crew. Byli jako rodina a battlovali na velkých akcích po celém světě a jejich schopnosti se staly legendárními. Jako dodatek k breakdance Lilou také zkoušel tancovat locking. Moc ho to bavilo, ale došel k tomu, že nemá dost času, aby ho mohl trénovat pořádně.

Lilou má rozsáhlou historii s Red Bull BC One. Na jeho prvním roce v této soutěži, v roce 2005 v Berlíně, byl zelenáč, ale vybojoval si mistrovský titul.  Získal obrovský vítězný opasek, který je putovní trofejí, která se další rok předává vítězovi současného ročníku. V roce 2006, se vrátil zpět, ale byl vyřazen už v jednom z prvních battlů. V roce 2007, byl vybrán jako jeden ze čtyř B-Boyů divokou kartou na soutěž v Johannesburgu v Jižní Africe, kde prohrál s Roxritem z USA v semifinále. V roce 2008, ve Francii, byl Lilou jedním z porotců. V roce 2009, když byla tato soutěž v New Yorku, se Lilou vrátil na battle a dokázal to, co nikdo před ním – získál mistrovský titul na této soutěži podruhé!

Podle Liloua je nejdůležitější předností B-Boye odhodlání a vůle. Ne jen v battlu, ale v každodenním trénování a v celkovém životním stylu. Lilou tvrdí: ,,Zjisti, co chceš a jdi si za tím, je jedno, co to je. Když jsi v battlu, jsi tu proto, abys vyhrál, a to, co máš udělat je zničit tvého nepřítele!.“Lilou má černý pásek v Kung Fu – a to od 16 let. Některé myšlenky Kung Fu mu pomáhají i při breaku. Mezi tyto myšlenky patří například, že musíš v souboji předvídat každý pohyb svého protivníka a odpovědět lépe než on. Potřebuješ se pořád učit nové pohyby a kombinace a rozvíjte svůj styl, pokud chceš vítězit.

Jeho mottem je:
“Každý z nás je jiný, jedinečný, tak nepodléhejte stereotypům. Když budete u tancování využívat kapacitu svého těla a tvrdě na sobě makat, můžete se stát perfektními ve svém vlastním stylu!”

Úspěchy:                  

-2003 1.místo,
Battle of the Year - Francie
- 2003 1.místo,
Battle of the Year International - Německo
- 2004 1.místo,
Freestyle Session Europe
- 2005 1.místo,
UK B-Boy Championship, Best Single Dancer
- 2005 1.místo,
Freestyle Session Korea
- 2005 1.místo,
Red Bull BC ONE, Berlín, Německo
- 2006 účast,
Red Bull Beat Battle, Londýn, UK
- 2006 účast,
Red Bull BC ONE, Sao Paulo, Brazílie
- 2007 účast,
Red Bull BC ONE, Jižní Afrika
- 2007 1,místo,
KB B-Boy World Master, Korea
- 2008 1.místo,
Hip Hop Game, Itálie
- 2008 Porotce,
Red Bull BC One, Francie
- 2009 1.místo,
Battle of the Year, 1-on-1, Německo
- 2009 1.místo,
Red Bull BC One, New York, USA

 

Zdroj: redbullbcone.com, pockemon-crew.com

 

http://www.youtube.com/watch?v=JKQ83Bo9g3s

http://www.youtube.com/watch?v=Z2YgNJMz12A

http://www.youtube.com/watch?v=lxSN_YHi7X4

http://www.youtube.com/watch?v=k1C6TkWndvQ

Discussion - SDK LECTORS: Lilou

For adding subscriptions, you have to sign in ! Thank You.

STREET DANCE LIFE - SUPPORT

Hip Hop Kemp SDK Europe
DANCE LIFE EXPO 2013

BEAT STREET

STREET DANCE LIFE - NEXT EVENTS

Nejsou žádné další akce
Nejsou žádné další akce
Nejsou žádné další akce
Nejsou žádné další akce
Nejsou žádné další akce

STREET DANCE LIFE - VIDEO


STREET DANCE LIFE - PROFILES

STREET DANCE LIFE - ADVERTISING

Street Dance Life Reklama

STREET DANCE LIFE - LAST ACTIVITY

» Eldzej added video
» F23 added event
» F23 added news
»  F dance Center and The Notorious IBE
» Ceczko joined to streetdancelife
» stitch left a comment for Anittka