Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /mnt/web-data1/streetdance_cz/public_html/www/moduls/news/show_one.php on line 8

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /mnt/web-data1/streetdance_cz/public_html/www/moduls/news/show_one.php on line 9

REPORT Z BATTLE OF THE YEAR 2010

street dance life - REPORT Z BATTLE OF THE YEAR 2010

REPORT

Author: streetdancelife
08.04.2010, Nr. of subscription: 0, Viewed: 4301x

NA BATTLE OF THE YEAR ZAZÁŘILA HVĚZDA JMÉNEM SURVIVALS

Velká break dance a street dance akce s názvem Styx Battle Of The Year 2010 CZ+SK proběhla minulý víkend v Meet Factory Praha. Šlo o nominační soutěž na prestižní mezinárodní break dance contest Battle Of The Year a několik dalších přidružených break dance a street dance battlů.

Akce byla rozdělena na dva dny, pátek 26.03.2010 byl věnován preselekcím 1vs1 battlů (break dance, popping, locking) a street dance showcase, sobota 27.03.2010 pak všem battlům a především samotnému Battle Of The Year.

Celý program byl přesně napůl rozdělen mezi break dance a street dance a byl doplněn množstvím doprovodného programu. Dorazilo přes dvacet deejayů z Čech i Německa, vystoupili slovenští mc´s Vec,Zverina a Hafner, svou exhibicí bavili diváky vicemistři světa v beatboxu Beat Burger Band nebo nejlepší freestyle mc´s z Prahy. K vidění byl také Got2B kadeřnický battle a Graffneck Ruffneck graffiti jam, možnost odpočinku poskytoval Fatboy movie chillout nebo třeba speciální pokerový stůl. Možností, jak se zabavit, poskytovalo Meet Factory poslední březnový víkend nepřeberné množství.

Protože ale hlavním bodem programu bylo samozřejmě tancování, pojďme se podrobněji věnovat jednotlivým battlům …


STYX BREAK DANCE CREW BATTLE

Nejdůležitějším bodem celého dvoudenního programu byla samotná kvalifikace na Battle Of The Year South East Europe. Tato kvalifikace proběhla v ČR poprvé po čtyřech letech a bylo to znát. Většina break dance crews si odvykla trénovat společné choreografie, někteří nestihli natrénovat společnou show a někteří se bohužel díky velké nárazové tréninkové zátěži těsně před akcí zranili. Výsledkem všech těchto okolností bylo, že se v Meet Factory představilo pouhých 8 crews, což je skoro polovina z původně přihlášeného počtu.

I přesto všichni, co se zúčastnili, předvedli zajímavou show a sklidili tak zasloužený respekt publika. Porotě ve složení Ronnie (USA), Lilou (FRA) a Vartan (GER) se nejvíce líbily dema Survivals, Hollywood Stars, Semtex Squad a West Breakers. Právě tyto čtyři crews se proti sobě postavily v následných battlech a protože na BOTY SEE mohly postoupit pouze tři skupiny, battlovalo se především o to, kdo z této čtveřice dostane „Černého Petra“ a Česko, resp. Slovensko reprezentovat v zahraniční nebude.

O třetí místo se utkali královéhradečtí Semtex Squad a West Breakers ze slovenské Senice. Právě druzí jmenovaní zatancovali v tomto battlu lépe a dostali tak šanci bojovat o mezinárodní finále BOTY, které letos poprvé proběhne ve francouzském městě Montpellier. V battlu o první místo pak Survivals nenechali nic náhodě a poté, co dostali ocenění za nejlepší show, si také vybattlovali vítězství ve Styx Battle Of The Year 2010 CZ+SK. Kromě postupu na BOTY SEE a věcných cen od partnerů akce si také odvezli prize money v hodnotě 10.000 Kč.


STREET MARKET STREET DANCE CREW BATTLE

Dalším stěžejním bodem programu byl street dance crew battle. Jeho exkluzivita spočívala v tom, že na rozdíl od většiny crew battlů v ČR se na něj mohla přihlásit jakákoliv taneční skupina, neprobíhaly tedy žádné nominace. Právě tento fakt celý battle velmi zatraktivnil a už pří patečních show bylo k vidění mnoho zajímavého tancování. Porotu i diváky nejvíce zaujaly choreografie Respect Us z Karlových Varů, Out Of Bounds United Styles z Prahy a Dynamicu z Brna. První jmenovaná skupina si odvezla cenu za nejlepší show a s velkým ohlasem svou choreografii zopakovala i v rámci sobotního galaprogramu. A to i přesto, že nastoupila pouze ve čtyřech lidech.

Následovaly all styles battly, ve kterých tanečníci museli reagovat na jakoukoliv hudbu, kterou jim servíroval domácí Dj Nox. Hip hop, new jack swing, house dance, popping, locking, ale třeba i dancehall – to vše bylo k vidění. Se všemi těmito tanečními styly si nejlépe poradili již zmiňovaní Respect Us, kteří ve finále nastoupili proti zkušeným tanečníkům z Dynamicu. Právě ona zkušenost a i počet lidí v crew (resp. možná variabilita) rozhodla o tom, že první místo, věcné ceny od shopu Street Market a prize money 10.000 Kč si do Brna odvezl právě Dynamic.

DICKIES BREAK DANCE BATTLE 1VS1

O sólový b-boy battle byl rámci BOTY neuvěřitelný zájem. Přihlásilo se přes 80 tanečníků z Čech, Slovenska, ale třeba i Rakouska. Pravidla byla ale neúprosná, z dem mohlo postoupit pouze nejlepších 14 b-boyů. Své jisté měli MikePentifull a BužaHollywood Stars, kteří se probojovali do finále warm-up battlu  v Olomouci, všichni ostatní ze sebe museli vydat maximum, aby měli šanci bojovat o postup mezi elitu.

Porota si nejednou lámala hlavu nad tím, koho z b-boyů poslat dál, ale nakonec do finále poslala Tela ze Survivals a IgoraBezmasa Crew. Nastal trochu kuriózní okamžik, ve finále česko-slovenského Battle Of The Year proti sobě stáli dva b-boys původem z Ruska.  Úspěšnější byl v tomto případě Tel ze Survivals.

QUEENS POPPING BATTLE 1VS1

Popping (a funk styles všeobecně) je v současné době v rámci ČR na obrovském vzestupu a na atraktivnosti tohoto battlu to bylo znát. Diváci byli na nohou a ocenili všechny tanečníky bouřlivými ovacemi. Objevilo se spousta známých tváří, překvapili ale i ti zatím nepříliš úspěšní. Do finále se bez větších problémů probojoval největší favorit battlu Angelpop z pražské crew Last Minute. Proti němu se ale postavila DžajnaOut Of Bounds United Styles, největší překvapení soutěže. Smíšený battle ve finále poppingu na takto významné akci, to se v ČR ještě nestalo. I když o Angelově vítězství zřejmě nebylo pochyb, Džajně v tu chvíli fandil snad každý – na battlu se totiž představila v opravdu výborné formě.

CRAZYWEAR.CZ LOCKING BATTLE 1VS1

Přestože o locking je (díky jeho technické náročnosti) menší zájem, nejen k b-boyům tento taneční styl neodmyslitelně patří, a tak na této akci nemohl chybět. Na Battle Of The Year se představila kompletní česká elita, nechyběl ani Nobru z Brazílie a zatancovat si přijel i Papy z Maďarska. Konkurence byla tedy i tak velká. Porotě se i přesto nejvíce líbili Češi, a tak si ve finálovém battlu mohli proti sobě zatancovat TommyOut Of Bounds United Styles a FílaLast Minute. Úspěšnější byl druhý jmenovaný.

FOOTWORK, B-GIRLS & HOUSE JAM

Posledním bodem tanečního programu byly Vehicle footwork jam, Got 2B b-girls jam a Ikonik house dance jam. Ve všech těchto jamech si mohli zatancovat tanečníci, ale byl to prostor i pro diváky. Porota vždy vybrala dva nejlepší tanečníky, kteří se pak proti sobě postavili v exhibičním battlu v rámci sobotního galaprogramu. A kdo se tedy porotě nejvíce líbil? Ve footwork jamu to byl Sigiboy ze Survivals, v b-girls jamu ZuzkaDynamicu a v house jamu ElmerOut Of Bounds United Styles.

ORGANIZACE

Organizátorsky to byla velmi náročná akce, které předcházelo několik měsíců příprav. Některé věci se povedly, jiné méně, akce si prostě prošla klasickými porodními bolestmi. Důležité je využít tyto zkušenosti při organizaci dalších akcí.

Rádi bychom se příště postarali o ještě větší komfort tanečníků, zvětšili pódium pro tancování a přinesli další výhody, se kterými se tanečníci na jiných akcích nesetkají. Rádi bychom vyšli vstříc i divákům, pro které byl nabitý sobotní program opravdu dlouhý a náročný. Máme v hlavě spoustu věcí, které se budeme snažit realizovat tak, aby každá další akce byla organizátorsky ještě lépe propracovaná a všem přítomným přinesla další výhody.

Důležitou zprávou je, že na akci byl přítomný zástupce BOTY International Office, který celou akci zhodnotil velmi kladně (rozhovor s ním můžete číst na www.boty2010.cz) a z organizace byl dokonce tak nadšený, že nám hned na místě přidělil licenci pro pořádání Battle Of The Year CZ+SK na rok 2011.

Takže za rok se uvidíme
:)

street dance life - REPORT Z BATTLE OF THE YEAR 2010street dance life - REPORT Z BATTLE OF THE YEAR 2010street dance life - REPORT Z BATTLE OF THE YEAR 2010street dance life - REPORT Z BATTLE OF THE YEAR 2010street dance life - REPORT Z BATTLE OF THE YEAR 2010street dance life - REPORT Z BATTLE OF THE YEAR 2010street dance life - REPORT Z BATTLE OF THE YEAR 2010street dance life - REPORT Z BATTLE OF THE YEAR 2010street dance life - REPORT Z BATTLE OF THE YEAR 2010street dance life - REPORT Z BATTLE OF THE YEAR 2010street dance life - REPORT Z BATTLE OF THE YEAR 2010street dance life - REPORT Z BATTLE OF THE YEAR 2010street dance life - REPORT Z BATTLE OF THE YEAR 2010street dance life - REPORT Z BATTLE OF THE YEAR 2010street dance life - REPORT Z BATTLE OF THE YEAR 2010street dance life - REPORT Z BATTLE OF THE YEAR 2010street dance life - REPORT Z BATTLE OF THE YEAR 2010street dance life - REPORT Z BATTLE OF THE YEAR 2010street dance life - REPORT Z BATTLE OF THE YEAR 2010street dance life - REPORT Z BATTLE OF THE YEAR 2010street dance life - REPORT Z BATTLE OF THE YEAR 2010

Discussion - REPORT Z BATTLE OF THE YEAR 2010

For adding subscriptions, you have to sign in ! Thank You.

STREET DANCE LIFE - SUPPORT

Hip Hop Kemp SDK Europe
DANCE LIFE EXPO 2013

BEAT STREET

STREET DANCE LIFE - NEXT EVENTS

Nejsou žádné další akce
Nejsou žádné další akce
Nejsou žádné další akce
Nejsou žádné další akce
Nejsou žádné další akce

STREET DANCE LIFE - VIDEO


STREET DANCE LIFE - PROFILES

STREET DANCE LIFE - ADVERTISING

Street Dance Life Reklama

STREET DANCE LIFE - LAST ACTIVITY

» Eldzej added video
» F23 added event
» F23 added news
»  F dance Center and The Notorious IBE
» Ceczko joined to streetdancelife
» stitch left a comment for Anittka