Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /mnt/web-data1/streetdance_cz/public_html/www/moduls/news/show_one.php on line 8

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /mnt/web-data1/streetdance_cz/public_html/www/moduls/news/show_one.php on line 9

REPORT: EBS 2010

street dance life - REPORT: EBS 2010

REPORT

Author: Matez a.k.a. Bad Joker
02.11.2010, Nr. of subscription: 0, Viewed: 4381x

European Buck Session 2010

29.-31.10.2010 Dusseldorf, Německo

 

Česká krumpová výprava vám přináší report o největší krumpové události roku.

 

Německé město Dusseldorf se již po čtvrté stalo dějištěm největšího setkání krumperů s názvem European Buck Session (EBS), kterou jako vždy pořádal lektor krumpu z letošního SDK 2010 Big Wave aka Kid Tight Eyez (vlastním jménem Kwame Osei).

 

Sobota (Workshops/ Krump history day)

Po příjezdu a ubytování se v hotelu jsme se vypravili na první workshop s Daisy a Tight Eyezem, jenž byli hlavními hvězdami celého EBS. První hodinu vedla Daisy, která nás překvapila svým příjemným přístupem a precizním vysvětlováním technik. Věnovala se každému účastníkovi workshopu a radila co zlepšit. Na konci této lekce nechyběla tradiční session s nahecovanou atmosférou.

Po hodinové pauze následoval workshop s Tight Eyezem (tvůrce krumpu). Jeho lekce byla zaměřena na náročnější techniky a především comba. Po vyčerpávající lekci následovala mohutná a vyburcovaná session. Co jsme nečekali, tak byl spontánní battle mezi Big B a Big Wavem. Do všeho se nakonec připojil samotný Tight Eyez a jak vše dopadlo můžete shlédnout zde: http://www.youtube.com/watch?v=XqhslGVO-gY

Závěrem dne proběhla velice zajímavá diskuze „krump history“, kde Tight Eyez a Daisy odpovídali na dotazy účastníků workshopu.

 

Neděle (Battle day)

Hlavní událost celého EBS, kde jsme potkali zástupce krumpu z různých koutů světa:  Francie, Německo, Holandsko, Španělsko, Polsko, Itálie, Rusko, Japonsko, Česká republika a další.

Již v poledne byl zahájen prodej vstupenek a registrace tanečníků. Vstoupit jsme ale mohli až po dlouhém čekání zhruba ve 3 hodiny. Samotná akce začínala ve 4 odpoledne a soutěžní kategorie byly následující:

1 vs 1 male – celkem 145 krumperů

1 vs 1 female – celkem 40 krumperek

5 vs 5 battle nations – celkem 6 (Holansko, Španělsko, Francie, Německo, Japonsko a ČR)

 

Ihned ze začátku nás naprosto ohromila preselekce female 1 vs 1, která silně naznačovala, že ten den budeme svědky neuvěřitelných soubojů. Nechyběl zde ani český zástup Girl Snipee (UR), Lady Danger (UR) a TER (Brno) s Batteries (Vsetín), jenže přes silnou konkurenci to na postup do battlu bohužel nestačilo.

Přes velmi náročné battly se do finále probojovaly 3 krumperky, z nichž vítězně vyšla Queen Slam (Rusko).

 

Po battlech female následovala silně obsazená kategorie male 1 vs 1, kde z dema postupovalo 16 nejlepších z celkových 145 přihlášených krumperů. České zastoupení zde vedli: Bad Joker aka Twin Danger, Snipee, Rawman aka Lil Danger a Straight Danger, který se jako jediný probojoval do postupující „šestnáctky“. Již první battle zvedal diváky ze sedaček a atmosféra houstla a byla čímdál dramatičtější. Straight Danger v prvním kole narazil na zástupce z Japonska. Battle se zdál být vyrovnaný, ale porota hodnotila především feeling a foundation krumpu, který Straight Danger ovládal lépe a odešel z battlu vítěžně. Netrvalo dlouho a Str8 Danger v dalším kole narazil na jednoho z favoritů letošního EBS – Wrecker (Francie), který díky své ohromné síle a rozmanitosti prvků předčil jediného českého zástupce.

Wrecker se díky svému neobyčejnému stylu a charakteru dostal přes další kola až do finálové čtyřky, kde se setkal s vítězem minulého ročníku EBS Smadd Boi (Francie). Wreckerova forma a výdrž byla neuvěřitelně vysoká, a právě ta mu pomohla až k velkému vítězství.

 

Nejlepší na konec „battle of nations“

V prvním kole se setkali Francouzi proti Holandsku, kde Francouzi jako „all stars“ výběr měli jasnou převahu a postoupili dál. V druhém battlu prvního kola proti sobě nastoupili Němci a Japonci. Němci ukázali, že jsou ve skvělé formě a překonali Japonce. V třetím battlu jsme jako ČR nastoupili proti krumperům ze Španělska. Oproti Španělsku jsme působili jako lépe sehraný tým, a k vítězství nám pomohli i společné vychytávky „tag teams“.

 

Před samotným finále předvedli porotci Daisy a Tight Eyez neuvěřitelnou krumpovou exhibici, která spontánně vygradovala v obrovskou krump session, na závěr které měl Tight Eyez podporující proslov ke všem tanečníkům a příznivcům krumpu, který ještě více vystupňoval atmosféru před finálem.

 

Finále: ČR vs Francie vs Německo

V pěti minutách battlu, který jsme bez váhání odstartovali naším vstupem, se střídaly německé a francouzské elity krumpu. Battle byl přímo „explozivní“ a Francie svým nekompromisním stylem zajistila jasné a zasloužené vítežství. Na druhém místě se pak umístilo velmi silně seskupené Německo a na konečném třetím místě naše česká výprava složená z brněnských Union Runners.

 

Letošní EBS naprosto předčilo veškerá očekávání co se týče výkonů i počtu zúčastněných a ukázalo na fakt, že krump není jen obyčejný tanec, ale životní styl, který si sebou nese určité kulturní hodnoty a morální zásady, jenž dělají tento styl výjmečným a zejména spojuje lidi různých ras, kultur, náboženství a národností.

 

Pozn.: přímo na soutěži bylo zakázáno natáčet a fotit. Videa z workshopu a ze sessions naleznete na www.youtube.com/unionrunners



street dance life - REPORT: EBS 2010street dance life - REPORT: EBS 2010street dance life - REPORT: EBS 2010

Discussion - REPORT: EBS 2010

For adding subscriptions, you have to sign in ! Thank You.

STREET DANCE LIFE - SUPPORT

Hip Hop Kemp SDK Europe
DANCE LIFE EXPO 2013

BEAT STREET

STREET DANCE LIFE - NEXT EVENTS

Nejsou žádné další akce
Nejsou žádné další akce
Nejsou žádné další akce
Nejsou žádné další akce
Nejsou žádné další akce

STREET DANCE LIFE - VIDEO


STREET DANCE LIFE - PROFILES

STREET DANCE LIFE - ADVERTISING

Street Dance Life Reklama

STREET DANCE LIFE - LAST ACTIVITY

» Eldzej added video
» F23 added event
» F23 added news
»  F dance Center and The Notorious IBE
» Ceczko joined to streetdancelife
» stitch left a comment for Anittka