Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /mnt/web-data1/streetdance_cz/public_html/www/moduls/news/show_one.php on line 8

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /mnt/web-data1/streetdance_cz/public_html/www/moduls/news/show_one.php on line 9

SDK LECTORS: Ejoe Wilson

street dance life - SDK LECTORS: Ejoe Wilson

NOVINKA

Autor: katka.dance
12.03.2011, Počet příspěvků: 0, Přečteno: 4776x

Ejoe začal s tancem už na konci 70. let - v ulicích jižního Bronxu uprostřed exploze hip-hopu. Ještě jako teenager vyhrál světově známou soutěž Amateur Night v harlemském divadle Apollo a nejen díky tomu si brzy zatancoval v klipech takových rapových legend  jako MC Lyte, Heavy D, The Jungle Brothers a Monie Love, také se objevil v hudebních videích popových skupin Dee-Lite a The Pet Shop Boys. V roce 1993 začal pracovat jako hlavní tanečník mezinárodně známé celebrity Mariah Carey, se kterou jezdil jako tanečník a choreograf na jejím 10-ti ročním a 5-ti ročním světovém turné.

 Ejoe se podílel na nejrůznější tvorbě v oblasti filmu, dokumentu a komerčních televizí. Také se mu podařilo dostat na prestižní školu - High School of Music & The Performing Arts. Později, v centru New Yorku, stál u zrodu housové hudební scény a podílel se na přeměně hip hopového tance do nového tanečního stylu - housedance. O pár let později na svém japonském turné Ejoe jako první představil housedance zdejší převážně hip-hopově založené taneční komunitě. Ejoe tu potom navázal spolupráci s místními umělci jako byla skupina ZOO, T.R.F a Namie Amuro, a také s čínskou zpěvačkou Coco Lee.

Ejoe byl také členem legendární skupiny Elite Force Crew a objevil se ve videoklipech Willa Smithe „Men in Black" a "Getting Jiggy Wit It". Hostoval také při zahajování světových show jako Soul Train 25th Annivesary Special, American Music Awards, MTV Video Music Awards a Divas Live. Sbíral zkušenosti pod vedením takových režisérů jako je Bruce Weber, Brett Ratner, Hype Williams, Diane Martel, Leonard Tepper a Millecent Sheldon.

Dnes Ejoe učí v taneční škole Broadway Dance Center v NYC a jezdí učit po celém světě, kde už jeho tanečníma ,,rukama“ prošly tisíce tanečníků. Účastní se také každoroční House Dance International Dance Competition a je spoluzakladatelem housedancové párty  "Soulgasm" a také zakladatelem a uměleckým ředitelem taneční společnosti "BeyondPhenomenon". A mimo jiné se také věnuje Dj-ingu.

Zdroj: broadwaydancecenter.com, facebook.com/ejoewilson.



DISKUZE - SDK LECTORS: Ejoe Wilson

Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit! Děkujem.

STREET DANCE LIFE - AKCE & PODPORA

Hip Hop Kemp SDK Europe
DANCE LIFE EXPO 2013

BEAT STREET

STREET DANCE LIFE - NEJBLIŽŠÍ AKCE

Nejsou žádné další akce
Nejsou žádné další akce
Nejsou žádné další akce
Nejsou žádné další akce
Nejsou žádné další akce

STREET DANCE LIFE - VIDEO


STREET DANCE LIFE - PROFILY

STREET DANCE LIFE - REKLAMA

Street Dance Life Reklama

STREET DANCE LIFE - POSLEDNÍ AKTIVITY

» Eldzej přidal video
» F23 přidal event
» F23 přidal news
»  F dance Center a The Notorious IBE
» Ceczko se zaregistroval
» stitch přidal komentář Anittka