Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /mnt/web-data1/streetdance_cz/public_html/www/moduls/news/show_one.php on line 8

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /mnt/web-data1/streetdance_cz/public_html/www/moduls/news/show_one.php on line 9

SDK LECTORS: Mr.Wiggles

street dance life - SDK LECTORS: Mr.Wiggles

NEWS

Author: katka.dance
05.04.2011, Nr. of subscription: 0, Viewed: 3666x

Mr.Wiggles, pravým jménem Steffan Clemment je bezesporu  jednou z nejdynamičtějších a nejvlivnějších osobností současné hip hopové kultury. Je členem světové proslulé Rock Steady crew  a legendárních Electric Boogaloos a také Zulu Nation a Tribal Click. Tento mnohotalentový umělec vyniká v tanci, herectví, choreografiích, lektorování, produkování hudby (je MC) i ve tvorbě graffiti (jeho tag je SEEN TC5). Narodil se jako člen Puerto Rikánské komunity v jižním Bronxu na počátku 70.let.  S tancem začal jako dítě, když zkoušel dělat ,,robota“.  Během dětsví na něj a jeho vývoj měla velký vliv jeho starší sestra Wanda. Ke skutečnému tanci se dostal náhodou – oslovil ho kamarád ze sousedství, který se ho zeptal, jestli se nechce stát B-Boyem. V té době Steffan vůbce netušil co slovo B-boy znamená, a tak mu tento kamarád ukázal nějaké kroky a freezy, což se Steffanovi zalíbilo a začal se B-Boyingu věnovat. Brzy se začal objevovat na nejrůznějších battlech v NYC a postupně je začal vyhrávat, čímž se dostával do povědomí tehdejších taneční scény. Co se týče jeho soukromého života, oženil se s krásnou Zorayou Clemente, se kterou má 6 dětí - Unico, Alexandra, Talib, Ammar, Atiya, a Zamaria (může se to zdát jako hodně, ale pro Puerto Rikánce je to obvyklé).

Mr.Wiggles se během své dlouholeté bohaté a pestré kariéry dostal téměř ke všemu – přes divadlo k filmu i hudebním klipům. Spolupracoval s významnými osobnostmi jako je Graciele Danielle, Savion Glover, Bill Irwin, Lynne Taylor Corbett a Anne Marie D´Angelo. Byl také pověřen vytvořit muzikálové představení September Songs Kurta Weilla, kde pracoval se špičkovými muizikanty – Elvisem Costellem, Iggy Popem a Betty Carterovou. Byl také jedním z hlavních postav světově známého divadla Apollo, vystupoval také v Kennedy Center vzdávajícímu poctu bratrům Nicholasovým. Objevil se v reklamě na Skechers po boku basketbalového velikána Patricka Ewinga. Zatancoval si v hudebních klipech Missy Elliot, Ushera, Madonny, Limp Bizkit a dalších. Byl nominován na Tony Award v kategori Nejlepší choreografie pro show Largely New York, a také na Drama Desk Award za Ghettoriginal - Jam on the Groove. Získal ocenení za Nejlepší choreografii divadelní produkce na Bessie Award, a to za choreografii k divadelní hře So What Happens Now, která byla založena na životním příběhu breakaže Bucka, člena Rock Steady Crew, který tragicky zemřel. Mr.Wiggles se také podílel na vzniku dvou filmů, které pomohli rozšířit hip hopovou kulturu do celého světa, jimiž nejsou žádné jiné než legendární Beat Street a Wild Style.

Mr.Wiggles je často hostem různých slavných new yorkských tanečních studií, také navštěvuje taneční akce a vede workshopy po celém světě. Byl jedním z prvních, kdo začal učit hip hop v mainstreamovém studiu Broadway Dance Center v NYC. Produkuje a šíří svou vlastní hudbu, stoprocentně streetově upravená taneční videa a vlastní značku hip hopového oblečení s názvem Brigante – to vše prostřednictvím svých webových stránek www.mrgiggles.biz . Jeho stránky dávají jeho fanouškům po celém světě možnost spojit se s jejich hrdinou. Navzdory jeho plnému programu, spolupracuje na cílených programech pro mladé, které využívají pozitivních aspektů hip hopové kultury – které je pomáhají učit respektu a úctě k sobě, životu a především k rodině.

 

Zdroj: broadwaydancecenter.com, mrwiggles.biz, qwiki.com

http://www.youtube.com/watch?v=FBnaZ6wN2-U

http://www.youtube.com/watch?v=y8IC_aTKpG8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=EkzWKfLseuA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=VnzYYVL3638&feature=related

Discussion - SDK LECTORS: Mr.Wiggles

For adding subscriptions, you have to sign in ! Thank You.

STREET DANCE LIFE - SUPPORT

Hip Hop Kemp SDK Europe
DANCE LIFE EXPO 2013

BEAT STREET

STREET DANCE LIFE - NEXT EVENTS

Nejsou žádné další akce
Nejsou žádné další akce
Nejsou žádné další akce
Nejsou žádné další akce
Nejsou žádné další akce

STREET DANCE LIFE - VIDEO


STREET DANCE LIFE - PROFILES

STREET DANCE LIFE - ADVERTISING

Street Dance Life Reklama

STREET DANCE LIFE - LAST ACTIVITY

» Eldzej added video
» F23 added event
» F23 added news
»  F dance Center and The Notorious IBE
» Ceczko joined to streetdancelife
» stitch left a comment for Anittka